Translate

dissabte, 30 de maig del 2015

Pide cambio... ara mateix no en tinc!

Entrevistant la líder de Ciutadans


Ciutadans va irrompre en l’escenari polític català de la mà d’un jove desacomplexat que es va mostrar en pilotes en el seu primer cartell electoral i que ha sabut exhibir la seva mestria en els debats de dialèctica que guanyava a la Universitat. Amb tècnica purament semiòtica Albert Rivera ha sabut vorejar les fronteres ideològiques en les quals es mouen mentre encara ens estem refent de la suposada mort de les ideologies. Ara són de dretes i ara d’esquerres, però els problemes que han tingut en aquesta campanya electoral ha estat la quantitat de xenòfobs d’ultradreta que se’ls havia colat. S’han desfet d’ells, però no recordo cap polèmica per portar a les llistes algun escindit d’allò que denominen esquerra radical...

I és que la descomposició del cos corrupte del PP els ha servit per a trobar el seu paper: Convertir-se en el fre, per la dreta, de l’avenç d’una esquerra que fins i tot espanta a l’esquerra institucionalitzada. I tot això, que ningú no s’equivoqui, són mèrits des d’un punt de vista de la tècnica política.

Avui entrevistem al diari a Ángeles Ribes, la revelació més absoluta dels comicis a la ciutat de Lleida... Bé, crec que la revelació no és precisament ella i els seus tres companys de futur Grup Municipal, sinó el creixement de la seva marca i el fet que com a candidata no ha desentonat per a res en el missatge general del seu partit, que per això ella és tècnica en marketing. 

Tot i que és tan veterana en campanyes electorals com el propi Àngel Ros -es presenta sistemàticament des de 2007- només la conec d’haver-la vist en algun debat i sentir-la en alguna entrevista. Parla bé, modula molt bé la respiració i vocalitza per a que se l’entengui. Una altra cosa és el que diu: Coses amb sentit comú, clar, com transparència i austeritat, però igualment aplicables a la ciutat de Lleida com a la de Puente Genil. 

Detalls locals, molt pocs. Quin era el seu lema de campanya? El de fora: Pide cambio. I la primera decisió que ha de prendre en clau local és excusar-se perquè en aquest moment no porta a la butxaca... Els seus quatre vots fan de nou alcalde a Àngel Ros perquè l’alternativa seria un Paer en Cap independentista. És a dir, una decisió tan vàlida i legítima a Lleida com a Sabadell.


Article publicat al diari La Mañana el 29 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada