Translate

dilluns, 4 de maig del 2015

‘Paraques’ i fantasmes

PSC i PP són partits de quadres urbans que s’han quedat en quadre als pobles


Feta la llei, feta la trampa... Al 1984, la norma impedia als alcaldes presentar-se a altres eleccions per la seva circumscripció. Per sortejar-la, Antoni Siurana va ser candidat al Parlament per Girona i Quim Nadal per Lleida. Aquest cruzado mágico és un exemple imaginatiu de com es pot jugar amb la legislació.

Però de tant abusar de la joguina, de vegades es trenca. És el que han fet amb les llistes fantasmes en aquestes Municipals. Li dèiem paracaigudistes abans, i eren persones d’altres poblacions que servien per acabar d’omplir candidatures als pobles, per allò que qualsevol ciutadà europeu pot ser elegible. Al 2003, fins i tot, una veïna de Palència va haver de renunciar a la seva inesperada acta de regidora a Tiurana.

Aquesta vegada s’han passat de frenada en l’intent de tapar les seves vergonyes: que PSC i PP són partits de quadres urbans i s’han quedat en quadre als pobles. I d’utilitzar algun que altre paraca han passat a inundar-nos de llistes que ratllen el frau de llei. Però la Llei no diu que hagis de pagar els impostos allà on et presentes. Coses de la vella política? Bé... També l’alcaldable de la candidatura ciutadana de Lleida viu a Alcoletge... Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 4 de maig de 2015

2 comentaris:

  1. Muy, mal por el presidente del psc y del pp de Lleida, demuestran que solo se acuerdan de la militancia de la provincia cada cuatro años, y esto que ellos ya hace años que medran en los partidos, será que poco trabajan , creo que en la confeccion de candidaturas se demuestra si las ejecutivas de los partidos trabajan o no,
    Esto me hace pensar, si son capaces de jugar con esto que harán donde gobiernen.
    El todo vale, en la búsqueda de la candidatura perdida, Ejemplo los SRES. Pardos de Gimenells y el Pla de la Font, ya han pàsado por el PP, Ciutadans de los cuales han sido expulsados y ahora los han recogido los Socialistas Je,je,je

    ResponElimina