Translate

dilluns, 25 de maig del 2015

Inapel·lable

Ros ha estat el més votat, però ha perdut més de 6.400 suprts.
Fotografia: Lídia Sabaté




D’entrada, accepto la culpa d’haver errat notablement en la meva porra preelectoral. Valgui, en tot cas, que vaig encertar en l’entrada de molts grups nous i en allò que la “d” de diàleg s’haurà d’imposar en la nova Paeria, però tampoc no vaig apostar un cèntim pel Comú... Queda dit.  

El dictamen de la ciutadania ahir va ser inapel·lable: n’hi ha ganes de canvi, moltes ganes. Sempre hem partit de la base que unes eleccions municipals les guanya o les perd l’alcalde, i Àngel Ros les ha perdut de manera inapel·lable. És cert que ha estat la llista més votada, però perdre més de 6.400 vots és molt perdre, i més quan el rival, Toni Postius, n’obté uns 700 de nous votants. I ara què? La Llei diu que governa la majoria absoluta, o qui assoleixi una majoria simple o la llista més votada. Aquesta és la del PSC, però massa lluny de l’absoluta, que només la sumaria amb CiU. 

Però ull, que Toni Postius també podria armar una majoria simple alternativa que serviria per: 1.- Deixar Ros fora de l’alcaldia, i 2.- Conformar un govern en línia al procés nacional. Però necessitaria de l’abstenció de PP i Ciutadans més espanyolitzats que mai. Comença una nova era. Qui serà més hàbil?... Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 25 de maig de 2015

2 comentaris:

  1. 700 vots més però menys percentatge de vot que el Zaballos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home (o dona) si tenim present que la participació ha augmentat respecte de 2011 un 4,67% i que Postius ha tret un 0,39% menys que Zaballos, diria que puc mantenir la felicitació implícita de l'article cap el cap de llista de CiU. És la única formació de les tres que tenien representació que augmenta vots...

      Elimina