Translate

dilluns, 26 de novembre del 2012

#Post25N 2: El futur incert d'Àngel Ros


Centrats a Lleida, el resultat del #25N obre un meló al voltant del futur d’Àngel Ros ple d’incerteses. Ha estat l’únic candidat que ha volgut jugar diferent, ja que mentre la resta de partits feien la seva campanya local d’acord amb la nacional, Ros ha volgut deliberadament aplicar les seves regles del joc. El seu resultat és dolent, manifestament dolent respecte de la resta de formacions, ja que ha quedat com a quarta força política a la demarcació i tercera, per darrera del PP, a la mateixa ciutat de Lleida que ell dirigeix amb majoria absoluta. 


I és relativament dolent respecte de la resta del PSC al territori. No és a Lleida on més vots socialistes es perden, a Tarragona el PSC s’ha deixat el 4,66% dels suports, però el 4,38% de vots perduts per Ros són més que el 3,79% dels que s’ha deixat en Pere Navarro a Barcelona. Si Ros hagués passat dels 3 diputats que tenia a 2, encara podria surar sobre l’ona que li vindrà. Però el que més mal li farà en les seves aspiracions de lideratge intern serà sentir-se que el segon escó perdut a Lleida és els que deixa el PSC darrera d’ERC al Parlament de Catalunya.

No era l’escenari que tenia previst l’alcalde. És obvi i així ho va reconèixer al fil de la mitjanit del #25N. Fer translacions mimètiques d’aquest resultat a unes eleccions municipals és una errada, però no es poden perdre de vista les conseqüències qualitatives: Ros queda debilitat davant aquella part del partit amb la qual s’ha barallat en els darrers dos anys, i també a Lleida. 

Fins ara podia exercir el seu lideratge indiscutible per fer i desfer, per dir i desdir-se. Discutida a les urnes aquesta primacia, qui garanteix que tindrà fàcil tornar a ser alcaldable del PSC? Al 2011 es va presentar a l’Alcaldia anunciant que seria la última vegada que ho faria. Empès per l’indiscutible èxit  d’aquelles Municipals i per les necessitats estratègiques de la seva competició al si del partit va sorprendre tothom amb allò que “si el partit m’ho demana em tornaré a presentar”.

Algú pot garantir a partir d'avui que el partit li ho demanarà? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada