Translate

dimarts, 30 de juliol del 2019

Això s’acaba a BCN

Sant Boi: Tot el trànsit de sortida col·lapsat...


Sentia ahir, amiga, que l’espècie humana ja ha esgotat les reserves naturals previstes al planeta per a tot l’any, de manera que a partir d’avui ja comencem a gastar les previstes per a l’any vinent, en un cercle perillosament viciós en el que cada dia que passa ens anem ofegant una mica més. Vist des de Lleida –parafrasejant el company de pàgina dels dimecres Marc Cerón– hem de fer un cert exercici d’imaginació per a entendre la crueltat d’allò que ens expliquen sobre la contaminació a les ciutats. 

I és que no valorem prou poder queixar-nos només de les olors d’algunes explotacions agràries. Aquests dies m’he vist obligat a rodar entre Sant Boi i Barcelona i us ben asseguro que he vist el final de tot plegat. Massa vehicles, justifiques... I un desastre de vies de comunicació!, afegeixo. 

Amb una població de 83.000 habitants, i a uns 15 quilòmetres de la gran capital, tot el trànsit de sortida de Sant Boi es col·lapsa en una rotonda a mig fer perquè l’Estat va frenar al seu dia les obres d’una variant i no té molta intenció de reprendre-les. 

Cotxes aturats cremant benzina a l’espera d’un forat per colar-se a base d’accelerar a fons. I al carril del costat, els autobusos abotifarrats competint per l’espai. No ho arreglarem amb multes sinó amb inversions. És dimarts, comencem la setmana respirant a fons;)

Article publicat al diari La Mañana el 30 de juliol de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada