Translate

dimarts, 2 d’abril del 2019

Sang política

Una trepidant trama policíaca i política escrita a quatre mans



Mana la tradició, amic, que quan s’ajunten un polític i un periodista acaba esbudellat un candidat, regidor o alcalde. En Pau Juvillà i David Marín han portat al límit aquesta màxima amb el seu llibre a quatre mans, Primàries de sang (Pagès Editors), en el què converteixen la Paeria de Lleida en l’escenari d’assassinats més interessants que els criminals plens d’aquest mandat. 

Tot és ficció... O gairebé tot... És qüestió de posar-li imaginació i, malgrat la trama policíaca que es va desgranant de manera trepidant, posar-li una mica d’humor –negre, per suposat– i trobar les persones reals en les què potser estan inspirats alguns dels protagonistes de la novel·la. Diràs noms?, em preguntes... Busca’ls... 

Fa temps que en veure una pel·lícula o una sèrie, enlloc d’empatitzar amb els personatges ho faig amb els guionistes i m’imagino els debats que han tingut per trobar la fórmula per a superar una situació que han portat al límit. I puc intuir la càrrega dels carajillos del regidor cupaire –que és fàcil de veure al llibre si li baixes els fums al seu alter ego– i el periodista-escriptor –que es fa un divertit autohomenatge– mentre anaven sublimant una hipotètica història real amb gent que porta la sang a la política de manera extrema. 

És dimarts, comencem la setmana que acabarà amb un altre llibre, de política sense ficció aquest, de l’amic Jordi Sebastià;)

Aquest divendres es presenta 'La ciutat invisible' a l'Orfeó Lleidatà


Article publicat al diari La Mañana el 2 d'abril de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada