Translate

dimarts, 27 de novembre del 2018

Mentides i ‘fakes’

Només Borrell va veure una escopinada que sembla tenir vida pròpia...
Foto: EFE


Amb la mania d’utilitzar anglicismes per ser més moderns, amiga, el ministre Josep Borrell s’ha estalviat que al costat del seu nom aparegui la paraula “mentida”, ja que com a molt hem parlat d’escopinada-fake per a referir-nos a la que es va inventar que li havia fet un diputat. Mentir és lleig i mantenir la fal·làcia es castiga per la gent tot i aquella famosa dita del cap de la propaganda nazi, Joseph Goebbels, que “una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat”. 

Amb les fakes som més laxos i, fins i tot, sembla que cobrin vida pròpia una vegada que acceptem que les afirmacions no tenen perquè estar ancorades en fets veritables o contrastats. Ni els companys d’escó del socialista ni les centenars de càmeres del Congrés la van veure, només ell, puntualitzes... I això no ha estat problema per a que Albert Rivera hagi fet campanya a Andalusia afirmant que ERC va escopinar sobre Espanya. 

Una altra virtut del fake en tant que falsedat acceptada com a veritat pròpia –de qui menteix– és que no té penalització per al mentider. Vaig escoltar un periodista afirmant: “la gravetat de l’escopinada, tant si va existir com si no és que...” Com? Si no va existir també és culpa del falsament acusat? Quan els periodistes també juguem a això, on queda la realitat? És dimarts, comencem la setmana, de veritat;)

Article publicat al diari La Mañana el 27 de novembre de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada