Translate

dimarts, 3 de juliol del 2018

Diàleg i trampa

Cunillera i Crespín prometen donar-li la volta a l'acció del PP...
Foto: Tony Alcántara / La Mañana


D’estrena a les institucions del govern espanyol a Lleida, amic, la paraula que més s’esbomba és la de “diàleg”, acompanyada d’una crida a la part citada a dialogar a no tornar a portar-se malament. El poden encotillar com vulguin: dins de la Llei, dins el marc de la Constitució, dins de... al temps que posen en valor el fet mateix de dialogar. 

No li falta raó a la nova delegada Teresa Cunillera, però en realitat no és més que un recordatori constant de fins a quin punt el PP havia degradat la base de tota relació política, parlamentar sense limitacions, amb el consentiment de PSC-PSOE, l’impuls de Cs i el mirar cap a un altre costat de Podemos. Fins i tot el nou subdelegat, José Crespín, es presentava ahir com a garant que li donarà la volta com un mitjó a l’acció del govern d’Espanya, apuntes... 

El problema de plantejar la relació Catalunya-Espanya des del moment actual és que es valida la política de repressió practicada en els darrers anys, i només se li exigeix autocrítica a la part reprimida, que es trenca de tant auto-criticar-se. 

La trampa és que apropant els presos es vol difondre un missatge de distensió. Mentre hi siguin entre barrots, el diàleg –tot i valorar-ho– no és entre iguals ni més fàcil que abans, perquè una vegada seguin, la veritat és que a La Moncloa no haurà viatjat qui hauria d’haver-ho fet vots en mà. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 3 de juliol de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada