Translate

dilluns, 21 de desembre del 2015

Espanya es catalanitza

Titular de portada d'avui de LA MAÑANA


Tres eleccions seguides en poc temps, però cap nit electoral tant intensa com la d’ahir... Especialment a Lleida, on Mònica Lafuente va salvar l’escó pels socialistes en un dur frec a frec fins a les darreries de l’escrutini. Però les claus locals, potser, les deixarem per més endavant, ja que n’hi ha molta tela que tallar al panorama estatal. 

Aquells que parlaven d’una Catalunya esquerdada després del 27S ara parlen de l’Espanya plural. Val, compro! Però pensin que la pluralitat la desllorigarà el caos català, que li diuen uns i uns altres. Rajoy no suma amb un Rivera que ha punxat, i el tràngol per a Sánchez és que només pot arribar a La Moncloa de la mà d’Iglesias i la suma d’ERC i l’invent amb el que han finiquitat Convergència. Què farà el líder del PSOE? De moment, forçar que Mariano es cremi intentant formar Gobierno, que és del tot impossible donada la seva incapacitat per a dialogar més enllà del seu cercle natural. 

Però sap, el socialista, que ser president passa per afrontar l’agenda catalana. Igual ens fa una CUP, i comença a rumiar què és millor: Rajoy presidente o una Catalunya independiente? Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 21 de desembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada