Translate

diumenge, 13 de desembre del 2015

Caramels electorals

El dolç somriure del cartell només és producte 
de la calculada màgia del photoshop


No hi ha efecte més dolç que el d’un somriure per esborrar l’agror d’un malentès. I, en campanya, els partits s’esforcen en trobar aquells caramels que ajudin els possibles votants a empassar-se alguns dels gripaus que amarguen els seus programes. No existeix plantejament polític que agradi al cent per cent, ja que cada votant és una complexitat de raons en si mateix, però –com a mínim– que no hagis d’agafar la papereta amb una pinça al nas! 

Amb l’excepció dels malcarats sense remei, els dolços somriures dels cartells electorals són producte de la calculada màgia del photoshop, i, entre d’altres coses, han de servir per a suavitzar l’efecte d’un tuit maldestre o la relliscada en aquell debat. 

La importància cabdal dels caramels en campanya la vaig aprendre d’Antoni Siurana. Sortia de casa, durant 15 dies, amb les butxaques plenes de xuxes. No buscava vots a canvi del sucre, no funciona així la cosa: “Ningú valora que regalis caramels, però el que sí recorden és que al seu fill no li has donat, perquè t’has quedat sense, i aquest detall pot posar en risc un vot indecís”. Ens veiem dilluns vinent, a veure qui rebuscarà més caramels perduts a la butxaca?

Article publicat al diari La Mañana el 14 de desembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada