Translate

dimarts, 11 de juny del 2019

15 de juny

Miquel Pueyo, abans de ser alcalde, presidirà la mesa d'edat...
Foto: Lídia Sabaté / La Mañana



En cinc dies, amic, el Saló de Plens de la Paeria serà la seva segona casa per a 19 dels 27 regidors electes el passat 26 de maig a la ciutat de Lleida. Fa quatre anys, la renovació va ser de 17, i a més en aquesta ocasió s’incrementen les dones respecte el mandat anterior, passant de 10 a 13, a un de la majoria absoluta i amb l’afegitó que tots els grups municipals s’han feminitzat, ja que el Comú i la CUP eren tot homes, això sí, parlant en femení... 

No m’he entretingut a fer els números (sóc massa de lletres), però també tinc la impressió que el plenari s’ha rejovenit en la mitjana d’edat, tant que Toni Postius deixarà de portar la bandera de la ciutat els dies de Festa Major i passa a engronsar la fila de ses senyories veteranes. 

Calia aire nou a la Paeria, simplifiques... Fa temps que faig la broma que procuro anar una horeta a cada ple per tal de mantenir un cert lideratge en les hores de vol, que crec que ja només em podien disputar Àngel Ros i Montse Mínguez per la trampa de fer aquests plens maratonians del darrer mandat. 

He vist entrar aire nou amb polítics que no eren de nova encunyadora i, de fet, és el que passa amb Miquel Pueyo, al que vaig conèixer quan era un dels únics tres diputats independentistes al Parlament i dissabte presidirà la mesa d’edat. És dimarts, comença la setmana del canvi;)

Article publicat al diari La Mañana l'11 de juny de 2019

2 comentaris:

  1. En temo molt la gestió...més que la representació. O s'aposta per col.laboradors més potents o valuosos que ben situats a l'aparell ERC, o es fracasarà en obtenir polítiques públiques diferents a les que estan acostumats a fer dins les estructures RRHH socialistes consolidades dins la Paeria. Caldrà més rigor administratiu que diplomàcia...i a en Pueyo sempre li ha agradat més l'estètica que l'ètica. És una opció, respectable i coneguda per experiències anteriors, però perillosa pels seus electors.

    ResponElimina