Translate

dimarts, 18 de juny del 2019

Un que sobra

Miquel Pueyo rep la vara de Paer en Cap sota l'atenta mirada
de Fèlix Larrosa i el bust de Juan Carlos I
Fotografia: Selena García / La Mañana


Em faig ressò, amiga, dels missatges que aquests dies critiquen una presència al Saló de Plens de la Paeria que molesta, que sobra, que demanen jubilar. No és cap regidor ni assessor ni director d’equipament: és el bust del rei emèrit Juan Carlos I, que ocupa un raconet just al costat de la porta que connecta, al fons, el saló amb l’anomenada alcaldia protocol·lària, el despatx on es reben formalment les visites institucionals, i on estan ubicats els quadres oficials del president de la Generalitat i el cap de l’Estat. 

Existeix una norma que obliga a debatre sota aquesta vigilància fotogràfica i que a la Paeria mai ha estat objecte de gran disputa perquè el cap de l’exrei ja complia la funció, més o menys. L’alcalde Pueyo l’ha de retirar ja!, t’hiperventiles... Republicà d’antuvi sense sospita, l’actual Paer en Cap segur que té en ment –o el seu futur cap de Gabinet– què s’ha de fer amb aquesta presència. 

No va ser fins a l’entrada d’ERC a la Paeria al 1995 que no es van retirar els vitralls amb iconografia franquista del mateix saló de plens, i no va ser fàcil. 

Ara hi ha un bon argument: Què fa en un lloc públic algú que s’ha retirat definitivament a la vida privada? Segur que Jesús Navarro, director del Museu Morera, té als magatzems algun altre bust més adient als nous temps. És dimarts, comença la setmana per intentar formar govern;)

Article publicat al diari La Mañana el 18 de juny de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada