Translate

dimarts, 29 de gener del 2019

Huracà de lletres

Es diu Jesmyn Ward, nascuda al 1977 i ja és la primera dona
amb dos premis nacionals del llibre dels Estats Units



Mai abans, amiga, havia quedat impactat amb el primer capítol d’una novel·la fins al punt d’aturar la lectura, deixar reposar el llibre una setmana i tornar a començar delectant-me amb aquestes escasses trenta pàgines. L’any, per ara, m’ha servit per a descobrir una escriptora que sé que m’omplirà de grans sensacions. Es diu Jesmyn Ward, nascuda al 1977 al Mississipí, i ja és la primera dona en guanyar dos vegades el Premi Nacional del Llibre als Estats Units. 

És un torrent d’emocions bellament descrites a cada pàgina. Té cinc llibres publicats, el darrer al 2017, Canteu, esperits, canteu, d’Edicions del Periscopi, una editorial que l’any passat vaig incorporar a la meva llibreria com a origen de insospitades descobertes. Anava pel mig d’aquesta obra que ja necessitava buscar llibres anteriors de Ward en alguna llengua que pogués llegir. I aquí arribo a Quedan los huesos (Siruela, 2011) i el seu primer capítol que en si mateix és tota una novel·la majestuosa. 

Explica els dies abans de l’arribada del devastador huracà Katrina a Nova Orleans, i no vull que passi si ha de destrossar la vida d’aquella munió de personatges que ens presenta de manera brillant. No em puc permetre el luxe de perdre el temps amb títols insípids: quants llibres podré llegir el que em queda de vida? És dimarts, comencem la setmana feliç:)

Article publicat al diari La Mañana el 29 de gener de 2019

2 comentaris: