Translate

dimarts, 22 de gener del 2019

Mirall trencat

Amb voluntat de no ser literaura del Procés "efímera i cojuntural"



Un nou llibre, amic, s’hi suma a la desbordant literatura al voltant del Procés, amb voluntat de no ser “efímera i conjuntural”. Les cometes són de l’autor de Catalunya, mirall trencat (Pòrtic), l’exconseller i exdirigent del PSC Quin Nadal, que es va enfrontar com a candidat a Jordi Pujol i va ser diputat al Parlament per Lleida en aquell cruzado mágico en què Antoni Siurana (ara germà d’una de les candidates de la CUP a la Paeria) va ser diputat electe per Girona. 

Fa Nadal una aposta agosarada per trencar un silenci que l’incomoda i opta per trencar el mirall de la política catalana i espanyola fixant el context en el qual tots reben bastonades, començant pel partit en el què va fer política. És el moment de l’autocrítica, insinues... I de les propostes, que en fa fins a 12 “per si mai el seny i la intel·ligència emocional s’imposessin”. 

Bona part del seu anàlisi parteix de redescobrir el sentit de paraules que s’han buidat de sentit amb l’ús electoralista: “federalisme”, “referèndum”, “república”, “Constitució”, i posa deures independentistes i unionistes per fer un pas enrere i així avançar-ne dos, tot i ser conscient que “el manteniment de destacats dirigents empresonats o forçats a viure a l’estranger és una ferida massa profunda, emocional i política, per fonamentar una sortida dialogada”. És dimarts, comencem la setmana a veure-les venir;)

Article publicat al diari La Mañana el 22 de gener de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada