Translate

dimarts, 15 de gener del 2019

Davant el judici

Tornarem a sentir les veus segrestades dels acusats


Comencem a conèixer, amiga, quines seran les línies mestres de la defensa dels acusats en la causa general contra l’independentisme. Al marge de petites discrepàncies per interès propi, que n’hi hauran, la idea és jugar aquella màxima del judo: fer trontollar el contrari amb la seva pròpia força desbocada i mal orientada. Acusar l’Estat, aquesta és l’estratègia davant els que estan obligats a demostrar tantes acusacions que de mica en mica s’han anat desvetllant com a simples sentències de barra de bar. 

Però hi ha un altre factor que a hores d’ara m’interessa: el del format. Serà el primer judici íntegrament televisat –al menys a Catalunya– i estic expectant pels efectes emocionals que pot tenir al carrer tornar a veure i sentir les veus segrestades de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Quim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva. Més enllà del que diguin, les seves veus ens faran estremir, afirmes... 

Un judici, en aquest país, és un acte administratiu més avorrit del que veiem a les pel·lícules, però no podem descartar la força mediàtica dels encausats i els seus advocats enfront un grup acusador fet de funcionaris, a excepció de la ultradreta que voldrà aprofitar per fer-se més campanya electoral. És dimarts, comencem la setmana i un nou cicle polític;)

Article publicat al diari La Mañana el 15 de gener de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada