Translate

dimarts, 18 de desembre del 2018

80 anys

Iniciem el 80 aniversari amb una exposició de portades al'IEI 

Demà passat, dijous, aquest diari complirà 80 anys, una fita remarcable per a un mitjà de comunicació i que ens converteix en una de les capçaleres més veteranes d’un país que ha viscut de tot en vuit dècades. A Lleida, és just esmentar-ho, només té quatre canes més que nosaltres Ràdio Lleida, curiosament el mitjà que em va portar a la ciutat. 

M’agrada dir que el mèrit d’aquest aniversari és de la societat lleidatana, que encara es veu reconeguda en un diari que va ser parit en la guerra, que va explicar la Transició i que ha anat evolucionant de la mà dels moviments cívics que la fan dinàmica i adaptant-se permanentment a les noves formes de comunicació. Ara no es compren diaris, et lamentes... 

És cert i planteja un dilema des de l’òptica del model de negoci dels mitjans de comunicació, però alhora la gent busca més informació que mai, una altra cosa és que la que troben –quan és majoritàriament gratis– no s’ajusti del tot als paràmetres clàssics de fiabilitat, però aquest és un altre debat. En tot cas, nosaltres comencem l’aniversari amb una exposició de portades a l’IEI (dijous a les 19,30h.), perquè un dels valors que manté un diari en paper és precisament el de l’objecte físic. 

No em puc imaginar en quin format mostrarà el seu passat el primer digital que arribi als 25 anys... És dimarts, comencem la setmana de celebració:)

Article publicat al diari La Mañana el 18 de desembre de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada