Translate

dimarts, 19 de juny del 2018

Gestos

El gest de l''Aquarius' posa sobre la taula els grans defectes
humanitaris de la Unió Europea



N’hi ha per tots els gustos, amic, i pocs conciten una certa unanimitat. Tot i que la unanimitat en si mateixa no serveix per a res, sobta el nivell de crítica davant d’alguns. Que l’operació del vaixell Aquarius és un gest, és evident. I entenc que el nivell de credibilitat del mateix s’haurà d’anar confirmant poc a poc. 

D’entrada ha posat sobre la taula els grans defectes humanitaris de la Unió Europea, a l’alçada de la mateixa falta de sensibilitat que va tenir l’anterior govern Rajoy. Que s’acompanyi amb la voluntat de recuperar la sanitat universal i que es ressalti que, en canvi, manté el copagament sanitari per als jubilats no és més que munició per als que volen que els gestos del govern Sánchez fracassin. 

Així es fa política darrerament, només pendents dels gestos i no del fet que aquests han d’evidenciar tota una estratègia política. Un altre gest és amagar dins d’una ronda protocol·lària la reunió amb el president Quim Torra, dispares... És clar que es tracta d’un missatge: intentar combinar el diàleg –paraula que es desgasta més que s’utilitza– amb la sensació que s’està dins la normalitat. 

I no hi ha normalitat possible mentre una part dialoga amb persones innocents a la presó, perquè la presumpció d’innocència també s’ha convertit en un gest. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 19 de juny de 2018

1 comentari: