Translate

dimarts, 29 de maig del 2018

El dilema

La moció de censura es pot convertir en un arma de doble tall,
i el segon li talla el coll a ell


Pedro Sánchez s’ha llençat a la piscina, amiga, confiant que els altres li posin l’aigua. O s’hi ha llençat o l’han tirat –segons llegeixo en alguns confidencials que juguen amb fonts que diuen fiables–, ja que aquesta moció de censura es pot convertir en arma de doble tall, i el segon li talla el coll a ell. És més que evident que davant la sentència de la Gürtel, la manada de la corrupció, no cal esperar que M.Rajoy plegui sinó que s’ha de provocar la seva marxa de la política, i quan abans millor. 

Una moció de censura és l’eina, però en ella no només es jutja el censurat, també al censurador. I aquí venen els dilemes. El PSOE opta per formar un govern en solitari abans que convocar eleccions, i –per ara– no vol ni negociar la seva postura. Vol posar als altres partits en el dilema de passar com els que mantenen a Rajoy amb el seu vot en contra de Sánchez, analitzes encertadament... La moció és l’objectiu així plantejada, no l’instrument. 

I aquí el seu dilema. Entenc (que no serveixi de precedent) la posició d’Albert Rivera, tot i que ho fa només per escombrar un altre competidor per la via d’associar-lo als independentistes, amb els vots dels quals podria arribar a La Moncloa. Jo no dubtaria: Li donaria els vots i que ell mateix gestioni el seu dilema: Aixecarà el 155 ja o jugarà també amb el DOGC com Rajoy? És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 29 de maig de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada