Translate

dimarts, 25 d’octubre del 2016

La castanya socialista


De 2006 a 2016 han passat de la Castanyada al Halloween...

El Dia de Tots Sants de 2006, amiga, Pasqual Maragall ens va fer anar a eleccions en plena Castanyada, les que van fer president l’actual senador del PSC José Montilla. Deu anys després, Mariano Rajoy podrà celebrar Halloween com a president del govern investit de totes les funcions plenes mentre els socialistes dolen la seva Nit de les Ànimes per evitar l’anunciada castanya a les urnes. Són coses dels temps canviants i de la mala gestió de les contradiccions internes. 

El PSOE de Susana Díaz intenta agafar aire “per Espanya” mentre el PSC de Miquel Iceta –el mateix que conspirà contra les maragallades i imposava la disciplina de vot al Parlament de Catalunya– mira de salvar algun sospir electoral en l’enfrontament amb els seus germans espanyols federats. Això no s’ho creu ningú, m’espetegues... Que són germans o que estan federats? 

El paperot que li toca jugar als socialistes catalans és de truco o trato: No poden aparèixer com avaladors del PP més anticatalanista de la història però no volen ser vistos de la mà d’aquells –tan independentistes com abans– amb els que van guanyar la Generalitat entre plats de panellets. Vas a Ferraz i dius: Rajoy/Fernández Díaz, i et contesten: Puigdemont/Junqueras... Castanya o castanya. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 25 d'octubre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada