Translate

dilluns, 31 d’agost del 2015

Les lliçons de Felipe


Equiparen Catalunya a l’Alemanya nazi per estalviar-se 
haver de parlar  del que han fet i hem viscut


En la innocència del meu desconeixement, entenc que cada vegada que algú amb solera equipara Catalunya a l’Alemanya nazi ho fa pel que ha llegit als llibres d’Història. Em queda clar que no hem llegit els mateixos llibres... Tot i que també sospito –ja saben, la ignorància és atrevida– que així s’estalvien de parlar de fets que no necessitem llegir perquè els hem viscut. 

La primera vegada que vaig poder votar va ser a l’octubre de 1982. La parella Felipe González-Alfonso Guerra arrasava a les enquestes i em vaig creure als que deien que necessitaven un ajut per l’esquerra. Encara em recordo, fent la mili, posant la papereta del PSUC d’amagat al vot per correu. 

Una de les primeres decisions de la parella va ser convocar un referèndum per facilitar l’entrada d’Espanya a l’Aliança Atlàntica. A quantes manifestacions havia anat jo al costat de socialistes amb el cartell OTAN, d’entrada no? Durant molts anys vaig ser un abstencionista actiu! 

Després em vaig passar al vot en blanc, i un dia Zapatero promet allò de “apoyaré el Estatut que apruebe el Parlament de Catalunya”, per després donar-li el ribot al mateix Guerra. Ja no hi ha vot en blanc que valgui... Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 31 d'agost de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada