Translate

dilluns, 6 de juliol del 2015

Debatre i fer feina

Aquesta foto il·lustra la fi d'una època...


La foto de Juan Carlos, Felipe, Aznar, ZP i Rajoy quedarà per a la història com la que millor il·lustra la fi d’una època, aquella en la que cinc decidien per la resta en un sopar on comentar-se les coses de manera distesa. És la vella política ben finiquitada com es mereix a l’estil de la casta: davant d’una delicada coberteria. 

Els temps han canviat; sí, però al 1964 això ja ho va cantar el mateix Bob Dylan que dissabte a la nit, a Barcelona, em va tornar a enamorar amb una treballada veu de crooner plena de veterana intensitat i cos. 

En aquests nous nous temps les coses ja no es comenten, es debaten. Així dit, és la principal millora de la nova política, sinó fos perquè el mateix concepte del debat serveix a alguns per amagar les seves mancances. 

A la tercera vegada que contesten “ho hem de debatre” davant una situació a la qual només saben respondre amb vaguetats i tòpics, sospito que no s’ha fet la feina prèvia: treballar i debatre fins a tenir una posició pròpia i sòlida sobre el tema. Sota la pàtina hiperdemocràtica del contrast de parers puc intuir improvisació de qui es pensava que moltes coses s’arreglaven amb un sopar. Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 6 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada