Translate

dilluns, 13 de juliol del 2015

Sí-Sí, Sí-No i tot el contrari

Acabarem veient a Mas i Junqueras barallat-se per ser Cap de l’Oposició?


Tres partits polítics (CDC, ERC i CUP) estan decidits a portar fins al límit la legalitat vigent per tal de convertir les properes eleccions autonòmiques en aquell referèndum sobre la independència de Catalunya que la Llei no permet de fer. En canvi, es resisteixen a fusionar les seves paperetes electorals en una única que serveixi per votar netament el Sí-Sí d’aquella doble pregunta que –vist el que hem vist últimament– és la més clara de totes les presentades davant la ciutadania. 

Els del Sí-No i els del No ja fan bé; total, no ens enganyen quan es plantegen unes eleccions més, que és el que formalment són. Entenc les raons de partit dels sobiranistes, però em grinyolen perquè finalment resultaria que aposten per presentar opcions electorals en clau d’autonòmiques, fraccionant així el vot doblement positiu. 

Un dels èxits de la Transició espanyola va ser passar “de la llei franquista a la llei democràtica” portant al límit –sense trencar-la al principi– la primera. A veure si al final acabarem veient a Mas i Junqueras barallat-se per reclamar l’estatus legal de Cap de l’Oposició... Autonòmica, clar! Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 13 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada