Translate

dilluns, 22 de juny del 2015

Sobiranisme: no-problema

No és el debat de la independència el que ha trencat els partits,
ha estat el joc de la indefinició


El trencament o dinamitació més o menys controlada de CiU s’ha convertit en la prova del cotó dels que porten uns anys assegurant que la independència ho parteix tot: la societat, els partits, les famílies... Mirin, no és cert. 

El debat sobre si a Catalunya li convé ser un Estat independent d’Espanya (per escriure les coses clares) no ha generat cap tipus de divisió dins de les CUP, o dins del PP, o dins d’ERC, o dins de Ciutadans, per exemple. Cada un d’aquests partits mostren a la societat la seva proposta clara i legítima: Sí o No. I després aporten els seus matisos que els distingeixen d’entre la resta d’ofertes electorals. 

Les que s’han esberlat han estat les formacions polítiques que, deliberadament, han volgut ubicar-se en la indefinició calculada que sempre els permeti dir que estan amb l’opció guanyadora, la que sigui. 

El debat ha dividit el PSC, Iniciativa i Unió, només. De fet, no em consta cap moviment crític dins de Convergència que discuteixi el tronc central del Full de Ruta. D’aquí al 27S el que els hi toca és presentar programes clars, que ja decidirem amb el vot el sí o el no i els matisos. Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 22 de juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada