Translate

dilluns, 30 de març del 2015

Almacelles ens explica el món

El Museu Mas Dordal mostra amb intel·ligència el perquè de les ciutats modernes.
La foto és d'Albert Balada, la prova que hi vaig gaudir de l'espai


El cinema ens ensenya que les històries més universals són aquelles especialment locals si s’expliquen fent convergir sobre elles sentiments i actituds globals: si no, de què ens emocionem per les desventures d’una nena rica del Sud esclavista a la qual el vent se l’endú tot el seu món, o ens entren calfreds en sentir el nom de Fargo, ciutat que ni sabem on para... 

Doncs, amb el permís d’Albert Balada per la frivolitat, aquesta és la idea que em va transmetre fa uns dies la visita al Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d’Almacelles que coordina amb intel·ligència. 

Sí, Almacelles, un racó en una punta de Catalunya, és capaç de fer-nos entendre amb rigor i amenitat l’origen de l’urbanisme modern i el perquè de les grans ciutats del món. Aprofitant una vella escola modernista, juga amb l’excusa de narrar hàbilment l’aventura local d’uns il·lustrats barcelonins que van donar forma, al segle XVIII, un erm perdut de la mà de Déu a través d’un experiment del qual va sorgir, després, l’universal Eixample de Barcelona. Ens veiem dilluns vinent, després que planifiqueu una visita molt recomanable?


Article publicat al diari La Mañana el 30 de març de 2015

2 comentaris:

  1. Gràcies, Ignasi per la teva consideració i per tan belles expressions del viatge que vas voler compartir. Una abraçada.

    ResponElimina