Translate

dilluns, 16 de juny del 2014

La rotonda anticrisi


La qüestió és sortir a la foto... Pastor a la Trobada al Pirineu


Quan la crisi no existia, i era només una “desacceleració” de l’economia, el govern Zapatero es va inventar un pla de petites obres públiques per mirar de frenar una imparable onada de destrucció de llocs de treball. “Plan E”, es deia. I afedemón que ens recordem, especialment per l’únic sector que va fer alguns dinerets, els que posaven aquells cartells enormes que en ocasions eren més cars que la pròpia obra que anunciaven. Aquell pla de xoc només va servir per arranjar algun carrer o posar en marxa equipaments que mesos després no podien ser utilitzats per falta de pressupost. Però això va ser quan a la crisi ja li deien crisi, clar...

El ridícul com a forma d’acció política sembla ser patrimoni de tot govern que fa dies ha perdut el contacte amb la realitat, i els que regnen ara estan obsessionats en anunciar que estem sortint de “la crisi que ens van deixar els altres”. I com passava amb aquells cartellets de ZP, la ministra de Foment, Ana Pastor, va proclamant província a província les obres públiques que farà per reactivar l’economia i crear llocs de treball. La prova? A Lleida faran una rotonda davant el Palau de Margalef. No és broma, eh!

Senyora ministra, quants centenars de llocs de treball directes i indirectes propiciarà la rotonda? En quin percentatge equilibrarà les balances fiscals Catalunya-Espanya? Quines inversions logístiques atraurà la rotonda? Deixin de fer rodar tanta ridícula propaganda que ningú no es creu... Ens veiem dilluns vinent donant tombs a una rotonda?


Article publicat al diari La Mañana el 16 de juny de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada