Translate

dimarts, 11 d’abril del 2017

Les opcions de Ros

Ros ha tallat d'arrel qualsevol debat que es podria
haver posat en marxa al setembre sobre la seva successió.
Fotografia: Selena Garcia (La Mañana)


Creus que Àngel Ros té possibilitats de tornar a ser alcalde? Aquesta és la pregunta, amiga, que des de dimarts passat m’han fet amb una insistència que supera l’interès polític. Fins i tot diumenge, en un dinar familiar, vam fer les postres amb l’interrogant. La primera resposta és massa òbvia: falten dos anys per a les eleccions municipals del maig de 2019, i això, en política, és tota una vida. 

Allò que a hores d’ara és transcendent és que Ros ha anunciat la seva voluntat de tornar a encapçalar la llista del PSC, tallant d’arrel qualsevol debat públic que es podria haver posat en marxa a partir de setembre sobre la seva successió. Si més no, aquest debat ara hauria de fer-se posant en qüestió el seu lideratge intern, la qual cosa no pot evitar la polèmica i el soroll que afectaria les opcions electorals de tota la marca socialista, com va passar amb el cas Marta Camps

Però ja és hora que doni pas a algú més jove, proclames... Si el fet diferencial és l’edat ens haurem de preguntar quants anys compliran d’aquí dos –o tres– els possibles relleus. I si ho volem maquillar amb el temps que fa que ocupen un càrrec públic hauríem de buscar a l’hemeroteca les fotos de tots els que ja hi eren també al 2004. I ell era el nou... Ha donat el tret de sortida a una cursa, i no només al PSC. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana l'11 d'abril de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada