Translate

dimarts, 17 de gener del 2017

Agilipolladors


A aquest dirigent del PP andalús no li va passar res
del que li anunciava la propaganda oficial


Suposo que has llegit la història de Toni Martín Iglesias, amiga, aquest dirigent del PP andalús que s’ha penedit d’haver fet el “gilipolles” fins ara en creure’s els “tòpics malignes” que sobre Catalunya corren més enllà de l’Ebre. I tot perquè ha viscut uns dies a Girona sense que li passés cap d’aquelles coses tan terribles que la propaganda oficial li anunciava: no podria ni fer un tallat si no el demanava en català, l’arraconarien sota una estelada fins que no aprengués a dir Bon Dia o li regatejarien fins a l’últim cèntim en pagar el gelat. 

El seu missatge s’ha viralitzat perquè és la primera vegada que un líder de la dreta espanyola –per molt secundari que sigui– reconeix en públic allò que molts espanyols ja saben i admeten en privat. A Espanya no ens miren bé, fixa’t com li peguen els seus, matises... 

Li peguen els radicals; allò que ha vist el Toni és el que coneixen els meus familiars de Puente Genil, Málaga i Trevélez, de la mateixa manera que a casa sabem quan de maligne és el tòpic de l’andalús gandul. Mai podria dir això dels meus pares, per exemple, que em van inculcar el valor de l’esforç. 

El problema no són els “gilipolles” –d’allà i d’aquí, gent sense informació personal i directa de com som o com són– sinó els malignes que agilipollen la gent amb les seves #fakenews, mentides deliberades. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 17 de gener de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada