Translate

dilluns, 25 de gener del 2016

Esto no es serio...


La confusió general dels 140 caràcters ens converteix 
els periodistes en matèria d’usar i tirar


...Va ser la resposta del president –en funcions– Mariano Rajoy en ser víctima de la broma d’una ràdio que en només dues trucades el va fer posar al telèfon fent veure que ho feien de part del president –que ja funciona– Carles Puigdemont. Efectivament, no és seriós! Ni utilitzar el parany d’una mentida ni que La Moncloa se l’empassi d’aquesta manera tan barata. 

I això passava el dia després que una televisió publiqués la gran exclusiva d’un viatge a Veneçuela que “demostra” les connexions d’aquell règim amb la CUP, Podemos i ETA, el nou eix del mal. Mentre emetien la crònica, els presentadors de l’informatiu confessaven: “nos van a dar pero bien”. I les xarxes exploten! Res de tot això que està passant no és de rebut... 

La confusió general que provoca la comunicació a base de 140 caràcters –que amenaça amb que només serem capaços d’entendre raonaments de 140 caràcters– ens converteix els periodistes en matèria d’usar i tirar en mans de gent corcada de prejudicis  –alguns es diuen periodistes– que juguen a la mitja veritat, que és la pitjor de les falsedats deliberades, i que escriuen paraules massa grans per a la seva ètica de hastags. Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 25 de gener de 2016

3 comentaris:

  1. No, tot plegat no és de rebut. Els periodistes hauríeu d'endreçar una mica casa vostra. Amb la justificació que heu de sobreviure, molts han deixat l'ètica pel camí. Això us acabarà d'enfonsar.

    ResponElimina
  2. Bones Consol, sobreviure no és una justificació, és una realitat que afecta totes les professions, i que en cap cas pot justificar ser mal professional. Dit això, de la mateixa manera que defenso que no tots els polítics són iguals, sé que no tots els periodistes som iguals. Però la professió es resenteix del mateix problema de manera global. Gràcies pel comentari.

    ResponElimina
  3. Bones Consol, sobreviure no és una justificació, és una realitat que afecta totes les professions, i que en cap cas pot justificar ser mal professional. Dit això, de la mateixa manera que defenso que no tots els polítics són iguals, sé que no tots els periodistes som iguals. Però la professió es resenteix del mateix problema de manera global. Gràcies pel comentari.

    ResponElimina