Translate

dilluns, 20 d’abril del 2015

Snipers a Twitter


Disparen amb ànim d’embrutar enarborant principis morals més grans que ells.
La imatge és una captura de pantalla del videojoc Hitman...


Poques coses es salven del judici moral en una guerra, i la figura del franctirador és de les més reprovables: Parapetat en un lloc fora de la resposta enemiga, camuflat per a impedir la seva localització i disparant indiscriminadament a tot aquell que passi davant el seu punt de mira.

Darrerament, una pel·lícula ha volgut trobar el punt èpic al sniper (és que franctirador no m’hi entra en el titular...), però en la meva curta memòria tinc associada aquesta tècnica bèl·lica al setge de Sarajevo. Els tiradors amb mira telescòpica descarreguen la seva munició no només amb ganes de matar, també amb voluntat de fer el més mal possible. La dona amb el cotxet de la compra tirotejada a les cames al mig d’una avinguda és l’esquer per a que algú vagi a ajudar-la, convertint-se en una víctima més.

Doncs, en aquest camp de batalla en el que molts han convertit Twitter, els franctiradors van disfressats amb identitats falses des de les que disparen amb cap altre ànim que el d’embrutar aquells que donem la cara. I ho fan enarborant principis més grans que el seu propi nom: transparència, llibertat d’expressió... Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 20 d'abril de 2015

2 comentaris: