Translate

dilluns, 14 de juliol del 2014

D’Alpicat a Punta Cana

Una de les imatges del suposat meteorit d'Alpìcat. Foto: La Veu de Lleida


Una estranya sacsejada alerta la població d’Alpicat al llindar de la mitjanit de dimecres. Coincideixen els primers testimonis: “Hem escoltat com un fort cop i hem sentit com una ona expansiva”. Minuts després, Twitter i Facebook fan de caixa de ressonància global dels que asseguren haver vist caure un meteorit i en pengen fotos. Al dia després, i ja confirmat el petit terratrèmol, la crònica de TV3 (la nostra, la d’ells?) i de la majoria de mitjans de Barcelona ens mostren una població rural perplexa especulant amb inexplicables teories de la conspiració...

Poques hores després ens llevem amb la notícia de la segona decapitació del general Moragues a Sort. Dies abans s’havien produït atacs vandàlics a Seròs i Maials contra símbols nacionals. El 2.0 torna a cremar denunciant l’espanyolisme agressor... Fins que el propietari d’un bar desvetlla que han estat uns brètols alemanys celebrant l’1-7 contra Brasil com si el món s’acabés en una gerra de cervesa.

La velocitat de Twitter ens despista, és cert, però això no justifica el tractament de la d’ells en el cas d’Alpicat. Si s’hagués mogut una mica el sud de Cornellà segur que ens haurien explicat que les xarxes magnifiquen les reaccions ciutadanes, i tot narrat de manera molt urbanita, molt tecnològica, amb mòbils a la mà... Les màquines les continua carregant el diable i les que fem anar ara són de tal potència que et permeten, per exemple, conspirar en Lleida des de Punta Cana i que el teu e-mail caigui com un meteorit en mig d’allà on no tocava... Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 14 de juliol de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada