Translate

dimarts, 17 d’abril del 2018

‘Titulitis’

La preparació la dóna un paper timbrat?
Són col·leccionistes de papers adulerats...


L’escàndol del màster de la presidenta Cristina Cifuentes està obligant massa gent a revisar els seus currículums, amiga. I és que lluny de ser un anècdota, amenaça amb fer trontollar la forma com ens mirem els polítics. Molts de la meva generació vam ser els primers de les nostres famílies en accedir a la Universitat i tenir un títol que per als pares representava el somni d’haver encarrilat bé els seus fills, amb molt d’esforç, per uns camins per a ells absolutament impossibles. I només per això no puc suportar qui maquilla els seus mèrits. 

Més tard vam ser presa fàcil de la titulitis, l’ànsia per acumular diplomes que diguin de nosaltres que som més del que no ens pensem. Els polítics han d’estar preparats, pontifiques... La preparació la dóna un paper timbrat? Van fer ministre d’Interior un electricista i sindicalista, José Luis Corcuera, de qui es va fer befa pública per la manca de títols universitaris. Va resultar, finalment, ser un destraler amb la seva llei de la patada en la puerta, que hauria promogut igualment si en tingués quatre màsters de l’univers. 

Però amb ell es va marcar el camí del que no pot ser un polític: Algú sense títols. Segurament està més format qui hagi cursat dues carreres sense acabar-les que tots aquests col·leccionistes de papers adulterats sense haver obert un llibre. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 17 d'abril de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada