Translate

dimarts, 28 de febrer del 2017

Mobilitzats

Ha desaparegut la sensació que no existeix temps
entre el moment que es produeix un fet i es percep com a notícia


Recordo el primer telèfon mòbil que vaig tenir a les mans, amiga, aquell matalot amb bateria de cotxe que –en l’època de ràdio– ens permetia entrar en directe abans que ningú altre. Però no el podíem utilitzar més que en casos d’emergència, perquè el facturón que ens clavava Telefònica era d’infart. 

Avui en dia, els fotògrafs ja poden penjar les instantànies en directe a les xarxes socials des de la mateixa càmera. No fa tant que, al vespre, els diaris enviàvem una persona a l’Estació d’Autobusos a recollir el sobre amb les fotografies que ens servia l’agència Efe dels esdeveniments que es podien cobrir fins a les 14 hores. El temps s’ha escurçat amb la tecnologia mòbil i Internet, apuntes... Més que res ha desaparegut la sensació que no existeix temps entre el moment que es produeix un fet i el públic el percep com a una notícia. 

Però notícia no és allò que succeïx en directe, això és un fet. La notícia és el relat del fet elaborat per un professional capacitat per a relacionar-ho amb d’altres fets, emmarcar-ho en un contínuum d’idees i prioritzant allò que és transcendent del que pot ser simple propaganda. Per a poder escriure tot això necessitem el temps que no conté una SIM d’alta velocitat, que només ens deixa anar al darrera de les fonts mòbil en mà. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 28 de febrer de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada