Translate

dimarts, 22 de novembre del 2016

Vallverdú: una gala esgotada


Proposo repensar la gala de lliurament dels Premis Vallverdú.
Fotografia: Xiqui Porqueras (La Mañana)

Recordes, amiga, la que es va organitzar entre alguns benpensats de Lleida quan al 2004 es va transformar el desfasat sopar de lliurament dels Premis Vallverdú en una gala literària i cultural oberta a la ciutat? Divendres a la tarda, mentre assistia a la d’enguany, no vaig poder allunyar-me de la trista sensació que el model s’ha esgotat i ja no es pot estirar més. 

La base del guió –que es va pensar amb ritme de programa de TV– continua sent la mateixa que fa 12 anys, quan els premiats eren quatre i no dos (perquè s’han eliminat els Premis Lleida de Narrativa); quan l’espectacle musical –Llach, Moustaki, Maria del Mar Bonet, Raimon, Sisa...– sumava al públic no habitual i ara és una forma (digna, però) d’acabar; quan el sopar a peu dret permetia conversar a autors i lectors i ara sortim corrents per arribar a un altre acte que competeix amb els Vallverdú. 

S’ha de canviat tot!, conclous... S’ha de repensar, proposo. I és possible fer-ho perquè el més important de tot continua a la Regidoria de Cultura: la mateixa gent que havia organitzat els vells sopars i van saber revolucionar la gala ara haurien de poder donar-li un altre tomb. Estan més que capacitats, els conec bé perquè em van permetre durant un temps ser company de feina. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 22 de novembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada