Translate

dimarts, 5 de juliol del 2016

Una llàgrima per la Kira

La seva mirada, neta i de front, la tindrem ancorada al cor per sempre. 



Em disculparàs, amiga, però avui no em surt un article, avui em cau una llàgrima tan llarga com és aquesta columna. La Kira ens ha deixat un enorme forat a l’ànima. 

Des del mateix dia que va entrar a casa –només fa set anys– va decidir que no volia ser tractada com una mascota i es va guanyar –amb la seva gentil tossuderia de Labrador– la posició d’un més en la família: la més petita, la més mimada, però, alhora, la que repartia més amor en cada un dels seus gestos. La seva mirada, neta i de front, la tindrem ancorada al cor per sempre. 

Com es fan estimar... em dius. Sí, i alguna cosa més. Amb el temps te n’adones que els horaris familiars estaven organitzats al voltant dels passejos amb ella, i la quantitat de petits detalls quotidians que quedaran eternament lligats a la seva memòria: l’alegre tikitikitiki baixant el seu negre lluent escales avall per saludar-nos quan arribàvem a casa, fos l’hora que fos. 

Què faré a partir d’ara amb el darrer trosset de donut de l’esmorzar? I qui rebrà les visites, tan convençuda que estava ella que venien a veure-la? Mai hauria pensat que podria escriure tot això sense trencar el teclat. És dimarts, comencem la setmana, i no és una bona setmana:(

Què faré a partir d’ara amb el darrer trosset de donut de l’esmorzar?


Article publicat al diari La Mañana el 5 de juliol de 2016

11 comentaris:

  1. Passes uns mesos que no saps com encaixar el buit que deixen.
    Anims😘

    ResponElimina
  2. Ho sento molt Ignasi....Molt bonic el article amb la tendresa i reconeixement....Aquestes paraules,frases son meravelloses: "la que repartia més amor en cada un dels seus gestos. La seva mirada, neta i de front, la tindrem ancorada al cor per sempre." Preciós Ignasi Preciós... Emocionant i estimació...Adéu estimada Kira bon viatge.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ignasi. Millor no haver-ho d'haver escrit... :((

      Elimina
    2. Evident estimat amic evident. ..però la sutileza i sensibilitat ajuda molt per les futures generacions a que tinguin respecte per ells i aquest article ajuda a tindre tot això. ..evident mai no haver - ho d'haver escrit mai. ..evident..

      Elimina
  3. Respostes
    1. Ànims Ignasi, maco. Per tu i per Kira, restaran dins teu els millors moments que vàreu passar junts.

      Una abraçada

      Elimina
    2. Gràcies! Els records és el que ens queda per sempre.

      Elimina
  4. Ànims. Tinc 3 gats i el 26 d'aquest mes farà un any que vaig trobar un gosset abandonat al meu carrer i finalment m'ho vaig quedar. Estimo molt als meus gats però amb l'Spock hi ha un vincle especial (no faig publi de la revista eh). La gent que no té mascotes mai entendrà quart es pot estimar als animals. Aquests moments tan màgics són un regal diví i ens acompanyaran sempre. Els que vau compartit amb la Kira també. Per sempre. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carlos. Són tan capaços d'entendre'ns els nostres estats d'ànim que per això s'et colen molt a dins. Una abraçada!

      Elimina