Translate

dijous, 9 de juny del 2016

Una pantalla enrere


Les diputades de la CUP, soles, en finalitzar el pla del Parlament.
Foto: @Cati_Politica

Amb absolut respecte a les CUP per a decidir les seves línies d’acció, però sense acceptar cap lliçó d’ètica, coherència, valentia i radicalitat, cal que es reconegui que les 10 ahir van liquidar l’actual fase del Procés. No el Procés en sí –aquí tenen raó– sinó la fase actual després d’haver passat la pantalla del Dret a Decidir i tenir el primer Govern independentista de l’actual història de Catalunya. 

Però aquest executiu independentista de Junts pel Sí no disposa de la majoria parlamentària suficient per a fer la seva feina i, per tant, la qüestió de confiança anunciada pel President Puigdemont ha de servir per a reconèixer l’entorn polític objectiu abans de continuar un camí en fals. Parèntesi: No dic que les gents de les CUP no siguin independentistes, escric que el seu full de ruta és diferent al de crear una República Catalana dins d’Europa després d’una transició legal i legítima. Tanco parèntesi. 

El calendari, en tot cas, juga a favor del Govern Puigdemont-Junqueras, ja que fins al setembre no es poden convocar noves eleccions a Catalunya i d’aquí dues setmanes tindrem un nou mapa polític a Espanya que igual aconsella a JxS tornar a aquella pantalla del Dret a Decidir. No sempre el salt funciona a la primera.

Article publicat al diari La Mañana el 9 de juny de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada