Translate

dimarts, 14 de juny del 2016

El factor Puigdemont


Puigdemont és el primer President que no ha matat per ser-ho...
I sap tocar la guitarra... Foto: Rac1.

Manta vegades m’has sentit a dir, amic, que els polítics no són extraterrestres. És per a dir que surten des de dins de la societat i que, per tant, gaudeixen de les mateixes virtuts i pateixen dels mateixos defectes que tots nosaltres. Avui a la frase li dono una dimensió que evitem per obvia: els polítics també són persones humanes. El factor humà l’oblidem massa sovint. 

Aquest dies que s’està elevant el President Carles Puigdemont al cel dels polítics atrevits, audaços i valents, el vull baixar al terra de les persones compromeses, convençudes i... que saben tocar la guitarra, i això sí que redueix l’univers de representació. Puigdemont és el primer President que no ha matat –políticament parlant– per arribar a Palau. 

L’anomalia és que va ser cooptat al càrrec sense haver-se-la jugat directament a les urnes, repliques. Sí, i paradoxalment aquí està la seva força: Com que al seu imaginari no estava lluitar per aquesta cadira –com Pujol, Maragall, Montilla, Mas...– no ha d’empassar-se determinats gripaus per mantenir-la i pot respondre els envits exagerats amb la gosadia del que no té cap expectativa personal a perdre més enllà de la pròpia dignitat. I amb això no es juga. És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 14 de juny de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada