Translate

dimarts, 17 de maig del 2016

Maig en festes


En realitat, només 1 dels 12 mesos de l'any
deixem de ser 'sositos' a Lleida

Sé que em fico en un berenjenal, amic, però aquests dies no he parat de pensar que, potser, el maig ja ha quedat ben saturat per a la ciutat de Lleida. El comencem amb la Feria de Abril i la Fira de Titelles, el seguim amb les Festes de Maig, que empalmem amb els Moros i Cristians per acabar amb l’Aplec del Caragol... 

Un garriguenc em deia que a Lleida estem sempre de festa... Doncs no, en realitat només un dels dotze mesos de l’any deixem de ser sositos, i, com a molt, afegirem al setembre les Festes de Tardor, recuperades fa 10 anys. 

Sempre ha estat així i no ho canviarem ara, repliques. En realitat no, ja que totes aquestes activitats han nascut en les darreres tres dècades com a forma d’engreixar el programa de les Festes de Sant Anastasi, i a mesura que s’anaven fent grans es segregaven. 

Per un costat té la seva gràcia (maig és un mes insòlitament festiu a la ciutat), però tinc la sensació que el calendari està encotillant propostes que podrien tenir més revolada ben separades, ja que res ancestral les lliga al cinquè mes de l’any. Sé d’alguna mora que diumenge mentre baixava per Cavallers ja tenia una part del cap en l’Aplec... I després està la part crematística, a Lleida no tenim paga doble pel maig! És dimarts, comencem la setmana.

Article publicat al diari La Mañana el 17 de maig de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada