Translate

dilluns, 22 de febrer del 2016

Conflictes entre veïns

Recorren a la via judicial i les administracions, 
i als mitjans s’ens posa pel mig


Sabem que no n’hi ha bronca més desagradable que aquella que es produeix entre parents, però també intuïm que –en la majoria de les ocasions– el marc familiar és precisament el que ajuda a poder superar-lo. Diferents conflictes entre veïns a la ciutat ens mostren que aquest és l’estadi anterior al consanguini en el nivell de l’escala que mesura els terratrèmols socials. 

El cas de la Granja Pifarré, amb l’entrada històrica bloquejada pel desencontre amb el seu veí, i el d’una finca en la que es van abocar les runes de les obres de l’AVE, que un tribunal ha declarat il·legal 14 anys després, són només una mostra. Entre particulars no s’avenen, aquests recorren a la via judicial i les administracions, i als mitjans de comunicació s’ens posa pel mig... amb l’ànim de guanyar adeptes a la causa. 

Si el jutge dictamina a favor teu creus en la justícia, si l’alcalde et dóna la raó és que la política és bona i si el periodista informa de la part contrària és un venut. Aquest és el joc! 

Falta en tot aquest engranatge social el que sí tenim a casa, aquell cunyat que faci de mitjancer per intentar trobar el punt d’avinença que ens retorni la pau. Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 22 de febrer de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada