Translate

dilluns, 21 de setembre del 2015

Vots, escons i voluntats


Quadres de les enquestes publicades ahir a El País i La Vanguardia


L’últim diumenge de campanya –per una anacrònica llei electoral– és el dia de les eleccions virtuals. Els grans mitjans publiquen les seves enquestes i vostès no en podran veure cap més, com les que es fan fins a l’últim minut pels partits polítics i corren per redaccions sota gran secret de confidencialitat. 

Perquè està prohibit publicar enquestes en la darrera setmana de la campanya? Per què més enllà de la seva funció de copsar els moviments electorals, són usades amb la finalitat d’influir les voluntats dels indecisos, una vegada més tractats com a simples compradors de detergent de marca blanca. Però clar, parlem de la mateixa llei electoral que permet imposar als mitjans públics una graella de programació en funció dels interessos dels partits, els mateixos que no han tingut cap voluntat de reformar-la mai. 

La única particularitat, aquesta vegada, és que les enquestes compten escons i vots, per allò d’unes plebiscitàries que es diu que no ho són però que s’afronten com si ho fossin. Per ara, el que jo he vist són dues catalunyes: la de la capital i la del territori, que votaran diferent. Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 21 de setembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada