Translate

dilluns, 15 de desembre del 2014

Els llençols de Brussel·les



Javi López, segon per la dreta, és dels polítics que saben escoltar


Convidats per l’eurodiputat socialista Javi López, un grup de periodistes catalans hem fet una ràpida immersió en les interioritats del Parlament Europeu, certament un món a part des del qual es vol donar sentit al món... De la visita en si mateixa, difícil serà oblidar l’eurofuncionari que ens va fer una defensa numantina dels valors de la Unió, més present a les nostres vides del que ens podem imaginar. Els llençols sota els que dormim, per exemple, estan regulats per la UE fins al seu últim detall: quines fibres són les autoritzades, quins components químics per donar-lis color, quins procediments de producció...

És a dir, tot i que anem a votar quatre gats a les euroeleccions, és a Brussel·les on es decideixen moltes coses que ens afecten directament i no ho sabem. O, com deia aquell eurofuncionari, no ens ho volen dir, perquè als polítics sempre els és més fàcil, al seu país, donar-li la culpa a Europa d’allò que els pot donar problemes.

En canvi, no vaig trobar en Javi López aquest tic polític (donar-li la culpa als altres) en les estones que vam poder parlar amb certa discreció. Jove barceloní nascut a Madrid i especialitzat en Dret Comunitari, ha fet la seva vida política a les Joventuts del PSC i a l’Ajuntament de Barcelona. L’anomenaríem com un “oficialista”, més que res perquè de crítics no en queden ja en aquest partit clarificat, però dels que enlloc de sentar càtedra dóna la seva opinió, escolta i, fins i tot, calla si el que sent li sembla assenyat. Em quedo amb la seva posada en escena de l’aposta federal: quedar a fer una cervesa a la cafeteria Le Roi d’Espagne i aparèixer amb una bufanda de l’Atlético de Madrid. O igual era del Atlétic de Bilbao... Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 15 de desembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada