Translate

dilluns, 29 de desembre del 2014

2014 per a la història, 2015 històric

L'e-llibre Consulta Ermengol, una mostra de l'humor com a resposta als greuges


Al final resulta que el 2014 no va ser l’històric que pronosticà Josep Lluís Carod-Rovira... Però podríem concloure que ha estat per poc, no? Hem viscut un any marcat per l’intent de tancar un cicle obert ara fa un Tricentenari, però sense canons, sense aldarulls als carrers. La millor arma que hem descobert és una urna de cartró i el somriure permanent que des de fa quatre anys llueix bona part de la ciutadania d’aquest país cada vegada que se la descriu des del Madrid oficial com una societat monolítica, paranazi i perduda en el no-res de l’Univers.

Abans ens crispàvem davant qualsevol greuge i el Procés ha fet que la ironia funcioni com a resposta desinhibida, que l’humor intel·ligent sigui l’espasa més acerada dels nous miquelets, com el llibre electrònic Consulta Ermengol, que ja es pot comprar a Internet. 

Del 2014 que no va ser l’any històric em quedo amb l’ànima pacientment democràtica dels milions de persones mobilitzades, disposades a no defallir el vinent, amb un número sense vinculació al passat i, per tant, obert al futur. Ens veiem dilluns vinent, en l’inici d’un altre any històric?


Article publicat al diari La Mañana el 29 de desembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada