Translate

dilluns, 17 de novembre del 2014

En nom del fiscal

Van destituir Martin Rodríguez Sol, volen que facin de defensors de la Infanta i d’executors de la Paeria



Passat l’intent de cop d’Estat del 23-F, molts analistes polítics de l’època escrivien que un dels mals d’aquella societat en transició era que qualsevol lector de diaris coneixia el nom d’almenys cinc generals. Els caps militars copaven bona part de l’actualitat, i això no era símptoma de bondat democràtica en una societat que volia treure’s de sobre el passat de la que havia estat una de les dictadures militars més llargues a Europa. Més recentment, també hem viscut l’època daurada dels jutges estrella, i alguns han sortit ben estrellats mentre els seus imputats encara són en llista d’espera de judici o indultats per la via administrativa.

Doncs ja en tenim dos precedents en la memòria com per estar alertats de la última moda: enviar a Fiscalia les disputes i discrepàncies polítiques. Correm el risc de  començar a conèixer llistes de fiscals que dia sí i dia també els fan un forat a les portades.

De la mateixa manera que el problema no eren ni els generals ni els jutges, sinó la utilització política que d’aquests estaments es feia, ara ens podem trobar amb el mateix parany. Ja vàrem tenir un tastet amb la destitució fulminant del que era fiscal superior de Catalunya, el lleidatà Martín Rodríguez Sol, per fer unes declaracions en les quals no condemnava, però tampoc defensava, als impulsors de la independència.

Els fiscals els nomena l’Executiu però no han der ser una corretja de transmissió, que es vol que actuïn com a defensors si l’afectada és la germana del Rei i es vol que siguin executors si és que la Paeria va permetre utilitzar el wi-fi municipal el 9N. Senyores i senyors del PP, deixin treballar la gent i vostès facin la seva feina. Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 17 de novembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada