Translate

dilluns, 26 de maig del 2014

Lliçons d’una victòria


Els d'ERC per fi van tenir una dolça nit a Lleida. Foto: Tony Alcántara (La Mañana)


Que ningú es torni boig i vulgui fer extrapolacions del resultat d’ahir sense tenir presents totes les correccions que pertoquen. Ara, que tampoc ningú no posi aigua al vi que volem beure. La victòria del bloc sobiranista, sumada a l’increment del 10% de la participació respecte del 2009, no significa una altra cosa que hem fet una nova festa de la democràcia a casa nostra. O, al menys, hem tingut un motiu per apropar-nos a les urnes aquells que volem votar el proper #9N2014 sobre el futur de la nostra nació.

Que ERC hagi estat el partit més votat al conjunt de Catalunya reafirma que la majoria que parla es decanta pel Sí Sí i ha facilitat que el President Mas assegurés que “tot va endavant, ens hem compromès i el resultat ho avala”. De nou, CiU ha de moure fitxa empès per la força del carrer, i fins ara no ho ha fet malament. De fet, al conjunt de la demarcació de Lleida ha estat la coalició guanyadora, la única catalana que no és groga.

Que ERC hagi guanyat a la ciutat de Lleida, on els socialistes cauen a la quarta posició, no significa que Carles Vega sigui el proper alcalde ni de que Àngel Ros estigui ja finiquitat, però més val que s’ho facin mirar tots dos. El primer, per saber engrescar els més de 8.700 votants que ho tenen potser més clar que el seu propi partit. El segon, per decidir d’una vegada si carn o peix...

Clar, que fins ara no hem dit quina ha estat la participació total: un 45,58%... Suposo que ningú no li treurà legitimitat al resultat malgrat estar per sota de la meitat del cens. Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 26 de maig de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada