Translate

dilluns, 14 d’abril del 2014

I’m a catalan with a vot



L'atrevida creació de @ganyet esbombada per @jordicalvis


De totes les reaccions escoltades, llegides i vistes del debat del NO al Congrés dels Diputats em quedo amb la de l’artista gràfic borgenc Jordi Calvís. El creador del divertit fenomen popes.cat ha dissenyat la plantilla d’un graffiti que, amb l’estètica de les guerrilles urbanes dels setanta, mostra un jove exhibint descaradament una papereta electoral sota el lema “I’m a catalan with a vote & i’m not afraid to use it. 9N2014”. (Esmena a l'edició publicada en paper: l'autor és en Josep Maria Ganyet @ganyet de Tàrrega, activista cultural ponentí... Ja he dit en alguna ocasió que la velocitat twitter ens gasta males passades...)

Per als que sigueu del vell COU on estudiàvem francès, la traducció és: “Sóc un català amb un vot i no tinc por d’utilitzar-lo”. El dibuix i l’onada de descàrregues que ha provocat les podeu seguir al Twitter de @jordicalvis i @ganyet. Confio que aviat el veurem sobre alguna paret física, desafiant aquells que tenen pànic del poder d’un tros de paper amb una pregunta.

I qui ha convertit a un català amb un vot, que s’imprimirà a Lleida, en una cosa més perillosa que un mico amb dues pistoles? Els que neguen el diàleg, la tramitació i discussió d’una llei. Rajoy ens va dir que no podien parlar del que no es pot parlar i Rubalcaba que ningú no l’entendria a Puente Genil (Córdova). 

De “la Puente” en són un quants pares i avis d’independentistes que no trenquem amb els nostres vincles familiars per tenir expectatives vitals diferents, com ser consultats sobre el nostre futur polític. Aquella esquerra moderna que, per les ganes d’esgarrapar quatre vots de la dreta, no pugui ni explicar el mateix pla federalista a les Borges que a Utrera ni és moderna ni... Ens veiem dilluns vinent?     


Article publicat al diari La Mañana el 14 d'abril de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada