Translate

dilluns, 3 de febrer del 2014

L'aposta Postius


Antoni Postius rellevarà l'independent Josep Ramon Zaballos. Fotografia: +Lleida


A expenses que dimecres no n’hi hagi cap sorpresa, Convergència ha decidit apostar pel jove regidor Antoni Postius com a alcaldable de Lleida per al 2015. El procés ha estat, diguem-ne, una mica peculiar... De fet, l’assemblea de militants haurà de ratificar la proposta d’una direcció que s’ha decantat majoritàriament per una persona d’entre les tres que es van presentar. Ni són primàries, ni és imposició, ni un fitxatge. Ha estat, més aviat, una formula per intentar esmenar l’errada amb la qual es va llançar al 2011 un independent sense haver-ho pactat prèviament.


Antoni Postius, amb el qual encara tinc pendent un cafè amb calma, ha mostrat en tot aquest procés una maduresa que fa albirar un tarannà reflexiu i calculador. Lluny del que molts puguin pensar, ser el candidat a Paer en Cap de CiU no és cap xollo. Les enquestes, les publicades i les conegudes malgrat restar ocultes, parlen d’un retrocés important en la intenció de vot de la coalició nacionalista dins d’una atomització de la futura Paeria. Faria bé CDC de comprometre la seva decisió més enllà del 15 i garantir a Postius que també serà l’alcaldable del 19 passi el que passi d’aquí un any i mig. 

La falta d’un projecte més enllà de les municipals immediates ha estat el principal punt feble de CiU a la ciutat de Lleida. I això que han explorat de tot. Ara s’arrisquen a la cohabitació, per exemple, i en una ocasió, fins i tot, el cap de llista de CDC va imposar que el número dos fos d’Unió. Queda escrit... Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 3 de febrer de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada