Translate

dimarts, 20 de febrer del 2018

Salmeron

La democristiana Rosa Mari Salmeron va passar-se ahir
del grup de CiU al govern de Ros.
Fotografia: Selena García / La Mañana


Els que tenim memòria perquè ja som vells, amic, associem el binomi Antorn-Arbonès a la nefasta pràctica del transfuguisme. Ahir la seva ombra es va tornar a projectar sobre la Paeria. També un mes de febrer, de 1989, aquests dos –el primer, edil del Grup Independent Freixes i de CiU el segon– van abandonar els seus grups, llavors al govern, per facilitar a Antoni Siurana la recuperació de l’alcaldia a l’abril a través d’una moció de censura en la que va gaudir d’un vot fantasma de més. 

Va ser la primera amb trànsfugues en la història de l’actual democràcia, i va encetar un joc del dominó que va fer perdre setmanes després l’alcaldia de Madrid als socialistes. Rosa Mari Salmeron, que va entrar al grup de Toni Postius com a cinquena regidora sent militant d’Unió, va passar-se ahir al govern socialista d’Àngel Ros. Suma poc, penses... Però intenta restar més. 

Ha pesat el cop al democonvergent per sobre la necessitat de garantir una majoria que ja té estabilitzada amb Cs i PP. Fa més d’un any que ho busca, quan va oferir el pack complert als dos edils democristians, però Paco Cerdà s’hi va negar. El mitjancer que ha fet la feina ara també buscava un paquet de dos per la dreta, però l’altre no pica, de moment. I tampoc no suma, de fet. Antorn (bancari) va ser regidor de Salut –gestionava el cementiri– i Salmeron (advocada), les escoles. És dimarts, comencem la setmana;)


Article publicat al diari La Mañana el 20 de febrer de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada