Translate

dimarts, 5 de desembre del 2017

Campanya en groc

Les tapes de les 'clavegueres', per la llibertat dels presos polítics.
Fotografia: Selena García / La Mañana


El color groc, amic, marcarà els propers dies, setmanes, mesos i –com m’agradaria equivocar-me!– anys. Encara manteníem una certa esperança d’obrir una campanya electoral anormal però maquillada per les fiances que permetrien tornar a casa els consellers i líders cívics empresonats sense sentència. Però no. I no hi confio gaire en què a Brussel·les la justícia es comporti de manera més objectiva amb la realitat dels fets. 

Tot el despropòsit que conformen la suma d’informes policials, dictàmens fiscals i resolucions judicials finalitzen en el motiu jurídic pel qual no podrem veure en un míting a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez ni Jordi Cuixart: la “reiteració delictiva” vinculada a una “explosió violenta” de la qual en són responsables. És una vergonya!, esclates... 

És irreal, perquè no se sustenta en la realitat, sinó en un relat farcit de mentides –li diuen fake news com per a suavitzar-lo– a l’alçada de la millor tradició de les clavegueres de l’Estat que organitzaven trames contra els polítics contraris amb fal·làcies convenientment afinades per un fiscal. 

Això ho hem sentit tots, menys els policies, fiscals i jutges que haurien d’actuar. Prefereixen prohibir un color, per allò de ojos que no ven... És dimarts, comença la campanya en groc, sense permís de la Junta Electoral;)

Article publicat al diari La Mañana el 5 de desembre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada