Translate

dimarts, 13 de setembre del 2016

La moguda més grossa a Lleida


Allò que és impepinable és que a la capital del Segrià
mai s’havia viscut una mobilització d’aquesta magnitud.
Fotografia: Núria García / La Mañana

Es pot jugar amb la calculadora com cadascú vulgui, amiga, i és normal que davant qualsevol moguda els organitzadors unflin les dades (ho fan els ajuntaments amb els assistents a les fires) i els cossos policials les rebaixin (excepte les que munten els seus alcaldes). Però el joc de despropòsits de diumenge a Lleida és dels que fan més època que la pròpia manifestació, la més gran de la història per molt que es miri amb les partidistes ulleres fosques. 

No em quadren les 120.000 persones que va dir l’Assemblea ni les 30.000 de la Guàrdia Urbana, per no parlar de la pixada fora de test del regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, que en va piular 18.000! Si fins i tot els unionistes de Societat Civil Catalana reconeixien més gent que la pròpia Paeria... 

S’haurien d’utilitzar eines objectives de mesura, dius. No n’hi ha càlcul que pugui ser neutre quan del resultat depèn una lectura política. Allò que és impepinable és que a la capital del Segrià mai s’havia viscut una mobilització d’aquesta magnitud. A partir d’aquí, que cadascú calculi la resposta. Negar l’evidència? Creure’s la pròpia propaganda? 

El PP criticava l’abús de les campanes de la Seu Vella, que són de tots els lleidatans. Sí, també dels molts milers que van baixar al riu... És dimarts, comencem la setmana;)

Article publicat al diari La Mañana el 13 de setembre de 2016

2 comentaris:

  1. Amic Ignasi, els 120.000 assistents són demostrables, tant pel que fa als metres quadrats ocupats i la densitat, com pel que fa als inscrits. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi no em quadren, però a ben segur que són més fàcils de demostrar que els 30.000. Gràcies per comentar!

      Elimina