Translate

dilluns, 23 de desembre del 2013

Àngel Ros 2/3



Els cinc diputats del PSC que es van negar a votar contra el Dret a Decidir. Fotografia: ara.cat

  
La majoria absoluta (50% + 1 d’un plenari) la tenim associada al rodet que passa per sobre de les raons de tota oposició. La majoria qualificada (2/3 d’una cambra) és sinònim de gran consens per damunt de les estratègies partidistes. De fet, aquesta gran majoria es requereix per aprovar lleis transcendents, com per exemple tocar la inamovible Constitució. Els diputats del Parlament de Catalunya que donen suport l’acord per consultar la ciutadania el 9 de novembre de 2014 són 87, només a 3 de la majoria qualificada.



I aquí és on l’alcalde socialista de Lleida, Àngel Ros, torna a estar a l’ull de l’huracà de la política catalana. Ros, Elena, Geli, Sampere i Ventura són els cinc diputats del PSC que ja es varen negar a votar en contra del Dret a Decidir i actuaren en contra de les instruccions del seu partit. El proper 16 de gener es votarà l’acord de CiU, ERC, ICV i CUP sobre la pregunta, la data i demanar a Madrid la competència per convocar la consulta. I només tres d’aquests diputats marquen la frontera simbòlica entre una amplia majoria i una majoria qualificada.


La moció de CiU que avui es vota a la Paeria no va destinada només a l’alcalde sinó també al diputat, que no podrà aixecar-se i marxar del Ple, com divendres va fer el portaveu del PSC a Barcelona, Jordi Martí, membre de la corrent Agrupament Socialista que lidera Ros. El que avui faci i voti Àngel Ros pot ser el pròleg de la qualitat de la majoria que Catalunya mostrarà al món el 16 de gener.  Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 23 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada