Translate

dimarts, 7 d’agost del 2018

MM no és MB

Montse Mínguez, avui alcaldessa de Lleida en funcions.
Fotos: Selena García / La Mañana



Saps, amiga, que no tinc gaire confiança en aquells que expressen bones paraules i els hi costa molt traslladar-les a fets concrets. Allò dels fets i no paraules no deixa de ser un eslògan publicitari que, manta vegades, la realitat despulla. Una altra falca que m’arriba aquests dies és que Montse Mínguez no és Maria Burgués. 14 anys després, els socialistes de Lleida es troben de nou amb un alcalde (home) que marxa i deixa en funcions a la número dos (dona). 

Burgués, eterna mà dreta d’Antoni Siurana, va renunciar al seu dret a mantenir l’Alcaldia en favor d’Àngel Ros. Però MM no és MB i ja toca que tinguem una dona alcaldessa després de 40 anys, t’hi sumes... Ignoro –sóc ara mateix sota un para-sol–  si algú del PSC li ha demanat a Montse Mínguez que renunciï al dret que li van atorgar els mateixos que la van ubicar en el segon lloc de la llista. 

Que els socialistes del Consejo de Ministras li diguin a una dona que plegui per fer passar al capdavant un home –quan els dos tenen semblants capacitats de gestió– seria com deixar en simple estètica l’ètica de la cremallera de les llistes. Aquí ells perden, de moment, fins a unes properes primàries en igualtat de condicions. MB, a diferència de MM, tenia més ascendència al partit, i aquest és mascle. És dimarts, començo la setmana en xancletes;)

Article publicat al diari La Mañana el 7 d'agost de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada